wtorek, 3 września 2013

Plums

Hej!Dzisiaj wypróbowałam mojego nowego przepisu na deser/kolację.Ponieważ teraz trwa sezon na śliwki postanowiłam zaskoczyć moją rodzinę kolacją na słodko własnego przepisu ;) Mam nadzieję,że wam posmakuje ! :)

Hello!Today I tried my new recipe for desert/dinner.Seeing that now it's the seazon for plums i decided to surprise my family of sweet dinner from myself recipe ;) I hope you will like it ! :)



Czego potrzebujesz do wykonania kruszonki/What do you need to make a crumble

200 g mąki/flour
100 g masła/butter
100 g cukru/sugar

+ plums of course 


1.Rozgrzej piekarnik do ok.220 stopni./preheat the oven to about 220 degrees.
2.Do miski wsyp cukier i masło.Rozmieszaj./In a bowl pour a sugar and a butter.Stir.
3.Dodaj do miski mąkę i powoli wszystko rozgniataj tak żeby powstały grudki./Add the flour into a bowl and slowly crushed everything.If you notice that clumps are formed finish.
4.Pokrój na połowę około 7 śliwek i wyjmij pestki./Cut in half about 7 plums and then remove the pits.
5.Włóż śliwki do porcelanowego naczynia i włóż do piekarnika na ok 15 minut./Put plums in a porcelain dish and put it in the oven for about 15 minutes.
6.Jeżeli śliwki są już trochę miękkie wyjmij je i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką./If plums are a little bit soft remove them and sprinkle the prepared crumble.
7.Włóż śliwki ponownie do piekarnika tym razem na ok. 20 minut./Put plums to the oven again but this time for about 20 minutes,
8.Po 20 minutach gdy śliwki już są gotowe wyjmij je z piekarnika,połóż na ulubionym talerzu i zjedz :) /After 20 minutes,when plums are ready remove them from oven,put them on your favourite plate and eat them :) 


Bon Appetit !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz